Hledat
Filtrovat
Close

Děhel

Obrázek převzat ze stránky apotekatcm.cz

Popis:
V Číně se užívá ve stravě mnoho prostředků a přípravků, jejichž použití a způsob přípravy nejsou u nás zatím zcela běžné. Jedním z nich je i tento, nelze ho konzumovat jako základní potravinu, ale pouze jako potravinu doplňkovou.

Dávkování:
Maximální denní dávka je 5 g.

Způsob přípravy:
Připravte si cca 1/4 litru vody na vývar a přidejte odměřené množství. Vařte asi 5 - 10 minut na mírném ohni. Vývar i s kousky je možno přidávat do jídel čínského charakteru.

Doporučujeme dodržet tradiční způsob přípravy:
Nepoužívat kovové předměty během celé doby přípravy, tj. využít skleněné či kameninové nádoby, dřevěné pomůcky apod.

Upozornění:
Produkt není určen pro děti, těhotné a kojící ženy.
Nepřekračujte doporučené dávkování.
S opatrností užívat při řídké stolici, vlhké horkosti, horkosti plic, prázdnotě jin žaludku a hlenovém ohni s jaterním jangem.

Balení:
50g

Blogové příspěvky, kde je zmíněn tento produkt
Podzim z pohledu čínské medicíny
Podzim je obdobím očisty a posílení těla. Doporučuje se používat byliny a potraviny, které vyživují plíce a tlusté střevo. Chlad a chladný vítr mohou způsobit různá onemocnění. Doporučuje se pít prohřívací tekutiny a jíst potraviny s mírně pálivou chutí.
Příprava bylin TČM
Článek poskytuje informace o přípravě bylin v tradiční čínské medicíně. Vysvětluje pojmy jako jsou fytoterapie, forma wan, cha neba tang, přípravu odvarů i lyofilizovaných bylin. Popisy jednotlivých metod léčby. Naleznete zde i recept na základní polévku se dvěma vylepšeními - k posílení čchi a lepšímu trávení a k posílení krve.
Víno z pohledu TČM
Článek pojednává o využití vína v tradiční čínské medicíně (TČM). Podle TČM má víno teplou povahu a různé chutě. Působí povzbuzujícím způsobem na krevní cirkulaci a pomáhá vylučovat chlad. Má také vliv na srdce, játra, plíce a žaludek. Bílé víno je méně kalorické a lépe stravitelné. V TČM se víno často kombinuje s bylinami a může být použito při revmatismu, chladových bolestech břicha a chladových průjmech. Je důležité brát v úvahu vhodnou diagnózu a konzumovat víno s mírou.
Velká podzimní slezinová dietetika
Tento článek se zaměřuje na posílení sleziny v období přelomu podzimu a zimy. Během této doby je vhodné upravit stravovací návyky a zvolit potraviny, které podporují zdraví sleziny. Uvádím několik doporučení: Omezte konzumaci surových potravin a šťáv, jelikož mohou v této fázi zatížit slezinu. Prvek země, spojený s tímto obdobím, můžete posílit konzumací potravin jako je celer, kopr, vojtěška a další. Doporučuje se také zařadit potraviny, které podporují krvetvorbu, jako je červená řepa.