Hledat
Filtrovat
Close

Kameny z údolí šaolin (020)

Obrázek převzat ze stránky apotekatcm.cz

Působení dle tradiční čínské medicíny:
Pročišťuje žlučovody, vylučuje zánět, ochlazuje horko a vylučuje vlhko ze žlučníku DAN SHI/RE.

 

Z hlediska tradiční čínské medicíny se v Číně používá u stavů jako kupř.:
Akutní nebo chronický zánět žlučníku nebo žlučových cest, rozpouští žlučové kameny (vždy závisí na jejich složení), může případně i vylučovat kameny do cca 1 cm.

 

Popis dle tradiční čínské medicíny:
Jedná se o modifikaci originální tradiční čínské bylinné směsi LI DAN WAN, která je upravena na dnešní poměry. Žlučníkové záněty a z nich vznikající kameny jsou v dnešní době tak běžné, že je bereme téměř za samozřejmost. Dle čínské medicíny se jedná o akumulaci vlhka a horka v dráze žlučníku, která zasahuje i do ledvin a močového měchýře. Žlučník je často postižen stresem (ať již častým rozčilováním či naopak potlačovanými emocemi) a rovněž je i postižen "těžkými", obtížně zpracovatelnými jídly, typickými pro českou kuchyni, přinášející do žlučníku vlhko a horko. Žluč se pak stává hustou, později horko zahustí vlhko a vytvoří se písek až bláto, které se v konečném důsledku stmelí do kamenů. Nalézáme je nejen ve žlučníku, ale i v močovém měchýři a ledvinách, neboť mechanismus vzniku je obdobný. Tato směs vylučuje vlhko a horko z oblasti žlučníku, tedy uklidňuje zánět a rozpouští jak "bláto" ve žlučníku a žlučových cestách, tak i kameny o velikosti 1–2 cm. Nutné je dodržovat patřičnou dietu.

 

Nepoužívat (dle tradiční čínské medicíny) v případě:
Nedostatečnost Qi sleziny a žaludku či u horka z nedostatečnosti jin nebo krve. Těhotenství.

 

Dávkování:
4 tablety 3x denně, děti od 3 let 2 tablety 3x denně, zapít vodou.

 

Balení:
100 tablet / 30 g (koncentrace bylin 1:5)

 

Složení (1 g vyroben z 5 g bylin):
Qing pi (Mandarinka obecná – zelené oplodí)
Yin chen hao (Kozalec metlatý – nať)
Zhi mu (Anemarhena asfodelkovitá – oddenek)
Ban lan gen (Boryt barvířský – kořen)
Huang qin (Šišák bajkalský – kořen)
Huo xiang (Agastache vrásčitá – nať)
Chai hu (Prorostlík čínský – kořen)
Jin qian cao (Vrbina zlatolistá – nať)
Bai shao (Pivoňka bělokvětá – kořen)
Yu jin (Kurkuma dlouhá – oddenek)
Zhi zi (Gardenie jasmínová – plod)
Mikrokrystalická celulóza (MCC) 1 %

Blogové příspěvky, kde je zmíněn tento produkt
Hořká chuť a dietetika
Hořké potraviny v TCM patří do elementu ohně a podporují tok čchi dolů. Pomáhají správnému toku žluči, podporují trávení a ochlazují. Hořké bylinky, jako žlučníkový čaj, předcházejí žlučníkovým kamenům. Potraviny s hořkou chutí zahrnují salátovou zeleninu, čekanku, kopřivu a pampelišku. Některé hořké potraviny, jako káva, červené víno a kakao, mají teplou povahu a chrání před stagnací vlhkosti.
Letní horko a čínská medicína
V letním období podle čínské medicíny platí několik zásad: dbát na zdraví srdce, konzumovat lehčí jídla jako ryby a zeleninu, vyvarovat se přílišného horkého a kořeněného jídla, udržovat dostatečnou hydrataci, omezit konzumaci alkoholu a kofeinu, dodržovat zdravý spánkový režim a cvičit pro udržení harmonie.
Kukuřice okem praktika čínské medicíny
Kukuřice je v čínské medicíně ceněna pro své vyvážené účinky na tělo, zejména na žaludek a slezinu. Pomáhá detoxikovat ledviny, harmonizovat trávení a posilovat čchi, což je životní energie. V článku se dozvíte o zdravotních přínosech kukuřice, praktických receptech a doporučeních, jak ji zařadit do jídelníčku pro podporu zdraví.