Obrázek převzat ze stránky apotekatcm.cz
Moruše:
Moruše černá je na rozdíl od moruše bílé méně rozšířená. Celá rostlina je velmi citlivá na mráz, roste proto jen v prosluněných oblastech. Její plody jsou podobné ostružinám a mají svěže vyváženou sladkokyselou chuť. V sušeném stavu mohou svou konzistencví připomnínat sušené fíky.
Mají protizánětlivé účinky, napomáhají při zácpách a srdečních a cévních chorobách, fungují jako antioxidant. Obsahují resveratrol, který zabraňuje zužování a kornatění cév a tím pomáhá předcházet mrtvicím. Jsou bohaté na vitamíny C, A, E a beta karoten a minerály železo, magnesium, draslík a mangan.
Popis:
V Číně se užívá ve stravě mnoho prostředků a přípravků, jejichž použití a způsob přípravy nejsou u nás zatím zcela běžné. Jedním z nich je i tento, nelze ho konzumovat jako základní potravinu, ale pouze jako potravinu doplňkovou.
Složení:
Moruše (Sang shen zi)
Dávkování:
Maximální dávka 4g 1x denně. Moruše má tropizmus k hornímu zářiči fei.
Způsob přípravy:
Připravte si cca 1/4 litru vody na vývar a přidejte odměřené množství. Vařte asi 5 - 10 minut na mírném ohni. Vývar i s kousky je možno přidávat do jídel čínského charakteru.
Doporučujeme dodržet tradiční způsob přípravy:
Nepoužívat kovové předměty během celé doby přípravy, tj. využít skleněné či kameninové nádoby, dřevěné pomůcky apod.
Upozornění:
Skladujte v suchu a temnu při pokojové teplotě, mimo dosah dětí.
Není určeno jako náhrada pestré stravy.
Nepřekračujte doporučené dávkování.
DLE TČM NEUŽÍVAT PŘI: pi-wei xurou, pi-wei xuhan , neformované stolici či průjmech
Balení:
40g