Hledat
Filtrovat
Close

Pampeliška kořen - tinktura z bylin

Obrázek převzat ze stránky apotekatcm.cz

Pampeliška:
Odstraňuje svrbění kůže,lišeje a vyrážky, vylepšuje žaludeční šťávy a pročišťuje žaludek od všelijakých usazených látek. Čerstvé stvoly mohou bezbolestné rozpustit žlučníkové kameny, regulují činnost jater a žlučníku. Pampeliška obsahuje kromě minerálních solí i léčivé látky, které jsou důležité při léčení chorob látkové výměny (metabolismu). Pro své krev pročišťující účinky pomáhá i při dně a revmatismu. Jestliže se kúra s čerstvými stvoly dodrží čtyři týdny, ustoupí i otoky žláz. Pampeliška se s úspěchem užívá i při žloutence a chorobách sleziny.  
Jedí-li se čerstvé kořeny pampelišky nebo se pije čaj z usušených, tak pročišťují krev, napomáhají trávení, podporují pocení a močení, působí povzbudivě. Jsou vynikajícím prostředkem proti husté krvi. Všechny knihy o léčivých rostlinách píší, že ženy používají nálev z kořene a stvolů pampelišky jako zkrášlující prostředek. Umývají si tvář a oči a věří, že se jim tvář zjasní. Pampeliška patří k rostlinám, které ani v zimě neodpočívají a rostou i ve studeném období.

 

Popis:
Serafin s pokorou vychází z poznatků přírodní medicíny, tradiční čínské medicíny, hlubokých znalostí bylin a jejich účinků, ale také z neustálého učení se a bádání, hledání nových cest a zpětné vazby. Nabízí prostředky nejstaršího lékaře na světě, který je osvědčený tisíce let – přírody.

Podporuje vylučování, detoxikaci a trávení. Působí jako prebiotikum a napomáhá správné funkci jater.

 

Dávkování:
3× denně 10 kapek na lžičku a nebo do malého množství vody před jídlem.

 

Objem:
50 ml

Blogové příspěvky, kde je zmíněn tento produkt
Hořká chuť a dietetika
Hořké potraviny v TCM patří do elementu ohně a podporují tok čchi dolů. Pomáhají správnému toku žluči, podporují trávení a ochlazují. Hořké bylinky, jako žlučníkový čaj, předcházejí žlučníkovým kamenům. Potraviny s hořkou chutí zahrnují salátovou zeleninu, čekanku, kopřivu a pampelišku. Některé hořké potraviny, jako káva, červené víno a kakao, mají teplou povahu a chrání před stagnací vlhkosti.
Pampeliška
Pampeliška lékařská, známá také jako smetánka lékařská, má hořkou a osvěžující chuť. Má tropismus na játra, žaludek a močový měchýř. Pampeliška má močopudné účinky a pomáhá odstraňovat svědění kůže, vyrážky a usazeniny v žaludku. Je také užitečná při problémech s játry, žlučníkem a trávením. Může se používat neupravená, sušená, ve formě tinktur nebo sirupů. Při užívání je vhodné dbát na individuální potřeby a konzultovat s odborníkem čínské medicíny.
Letní horko a čínská medicína
V letním období podle čínské medicíny platí několik zásad: dbát na zdraví srdce, konzumovat lehčí jídla jako ryby a zeleninu, vyvarovat se přílišného horkého a kořeněného jídla, udržovat dostatečnou hydrataci, omezit konzumaci alkoholu a kofeinu, dodržovat zdravý spánkový režim a cvičit pro udržení harmonie.