Cannadent regenerační sérum

Výrobce: Cannaderm
Alternativní název:

Alkohol:
Alkohol se získává fermentací rostlinných cukrů (nejčastěji z kukuřice, cukrové třtiny nebo obilnin - pšenice a žito). Ve složení narazíme i na denaturovaný alkohol (Alcohol denat nebo SD/CD Alcohol) s přidanou látkou, která ho dělá nepoživatelným, ovšem ve funkčnosti se neliší od ethyl alkoholu. Alkohol se obecně nedoporučuje na citlivou, dětskou a kojeneckou pokožku a oční okolí, vědecky ovšem nebyly prokázány účinky vysušování, podráždění, alergických reakcí a prostupnosti do těla/konží tkáně, kde by ethanol mohl působit na zdraví člověka. V nízkých koncentracích může alkohol dočasně pomoci s kožními problémy, ovšem ve větším množství - 50 % a více - (zpravidla je-li umístěn v prvních šesti ingrediencích v INCI) se pro jistotu nedoporučuje na žádný typ pleti nebo alespoň ne při dlouhodobé a pravidelné aplikaci.
Ethanol se v kosmetice používá především jako konzervant a rozpouštědlo (většina rostlinných silic je rozpustná v alkoholu). Dělá pokožku propustnější, tím umožňuje dalším látkám (například pečujícím) se rychleji vstřebat a znásobit tak svůj účinek. Vykazuje antimikrobiální účinky. Na pokožce se rychle odpařuje (do 11,7 vteřin), čímž výtváří všem známý chladivý efekt. Všeobecně se doporučuje na smíšený a mastnější typ pleti, neboť pomáhá regulovat mazové žlázy. V menších koncentracích neuškodí ale ani citlivé či suché pokožce. Při pravidelném používání ve vysokých koncentracích může ovšem narušit ochrannou bariéru pokožky, která při nedostatečné péči může být náchylnější k začervenání, vysušení, nadměrnému maštění nebo akné.

 

Konopný olej:
Konopí seté je jednoletá rostlina z čeledi konopovité (Cannabaceae). Má významně léčivými účinky a  širokospektrální využití. Konopí přirozeně obsahuje psychoaktivní chemické látky, tzv. kannabinoidy, těch je okolo 100 druhů. Mezi nejznámější a nejvýznamnější patří THC (tetrahydrokannabinol), který je psychoaktivní a značně ulevuje od bolesti, ovšem je nelegální. Druhý nejznámější kannabinoid je CBD (kannabidiol), nevyznačuje se psychoaktivními účinky, za to je léčivý a vhodný tak na kožní onemocnění. CBD je legální, i když s jistým omezením. V kosmetickém průmyslu se používá odrůda bez obsahu THC (je povolené jen do obsahu 0,03%). Konopí je bohaté na vitamin E, minerály (hořčík, zinek, vápník, draslík, sulfur, želeno ad.), enzymy a hlavně nenasycené mastné kyseliny. Z konopí se využívají především semínka (k přímé konzumaci), ze kterých se následně za studena lisuje jedlý konopný olej.
Konopný olej (tedy i konopná semínka) náleží k jednomu z nejhodnotnějších olejů na světě, díky svému vysokému obsahu (přes 75%) omega-3, omega-6 a omega-9 nenasycených mastných kyselin, které jsou jako v žádné jiné rostlině v naprosto ideálním a nenahraditelným poměru pro lidské tělo. Podporuje správnou funkci celého organismu a navrací ho do rovnováhy, pomáhá se zažívacími potížemi, stimuluje imunitu, obnovuje tkáně, snižuje otoky, je protizánětlivý a protirakovinný. Díky se tomu se dá označit za superpotravinu. Na pleť má také blahodárné účinky, je vhodný pro všechny typy, neucpává póry, naopak bojuje proti již vzniklému akné a zároveň funguje i jako prevence. Léčí kožní onemocnění, jako je suchý ekzém, lupénka, různé dermatitidy a akné. Podporuje proces hojení a obnovuje seberegeneraci pokožky. Díky obsahu vitaminu E chrání pokožku před vnějšími vlivy a známkami stárnutí (vrásky, unavená pleť). Pokožku tedy regeneruje, promašťuje, zklidňuje, zvláčňuje a zvyšuje její odolnost.

 

Hřebíček:
Hřebíčkovec je tropický až 20 metrů vysoký stálezelený strom s voňavými listy. Zřídka se na něm rozvinou květy karmínové barvy, neboť se jako koření (hřebíček) používají ještě nerozvinutá poupata. Hřebíčkovec pochází z Moluk, v současné době se hřebíček dováží především z ostrovů Madagaskar, Zanzibar a Pemba. Hřebíčkovec nasazuje poupata 2x do roka - od července do září a od listopadu do ledna. Suší se a používají ve formě nálevu, prášku či éterického oleje, který je získáván destilací květních poupat a listů vodní parou. Hřebíčkovec vonný obsahuje fenoly, fenolkarbolovou kyselinu, třísloviny, flavonoidy, pryskyřice, sliz, olej a až 20 % silic obsahující eugenol a caryophyllen. Dalšími látkami jsou hořčík, železo, vápník, sodík, mangan, selen, vitaminy A, B, C, E, K, kyselinu listovou, betakaroten či omega 3 a 6 nenasycené mastné kyseliny. Z hřebíčku se rovněž připravuje tinktura. Na místě je opatrnost při zevní aplikaci - u citlivějších jedinců by mohlo dojít ke kožnímu zánětu. Hřebíčkový éterický olej je lépe používat po konzultaci s odborníkem.
Hřebíček má antiseptické, anestetické, antivirové, povzbuzující a afrodiziakální účinky, pomáhá tišit bolesti a urychluje hojení infekčních poranění. Uplatněn má zvláště při trávicích obtížích - funguje jako prevence před žaludeční nevolností, uvolňuje křeče a ulevuje při nadýmání. Vhodný je též při nechutenství, zánětu žaludeční sliznice, zvracení nebo zácpě. Často se využívá při problémech v dutině ústní - při zápachu z úst, při zánětu a bolesti dásní a zubů. Díky hřejivým a znecitlivujícím účinkům se hřebíček používá k masážím při bolestech zad či kloubů. Pro antiseptické schopnosti je výborným prostředkem k léčení infekcí, jako jsou nemoci z nachlazení, úplavice, tuberkulóza ale také malárie. Je velmi účinný v boji s parazity, např. při svrabu. Hřebíček působí proti plísním, čistí a dezinfikuje nejen prostor, ale také dýchací cesty, uvolňuje tak odkašlávání. Jeho esence funguje jako odpuzovač hmyzu. V kosmetice se hřebíček používá při problémech s akné. Inhalace hřebíčku povzbuzuje mysl a posiluje paměť.

 

Arnika:
Prha arnika je cenná léčivá rostlina spadající do ohrožených druhů. Nejčastěji se s ní setkáme v podobě tinktury nebo masti, ty se vyrábějí z okvětních lístků žlutavé barvy. Arnika je jedovatá a užívá se jen zevně. Užívání vnitřně musí probíhat pod dohledem doktora, neboť se lze snadno předávkovat a způsobit organismu otravu, která se projevuje nejčastěji zvýšením tepu srdce. Není to alergen, ovšem u citlivějších jedinců může způsobit kontaktní dermatitidu.
Arnika obsahuje silice, třísloviny, karotenoidy, mastné kyseliny a flavonoidy. Je antibiotická, protiplísňová, mírně protinádorová a silně protizánětlivá. Urychluje hojení, používá se tedy hlavně na drobná poranění, bodnutí hmyzem, popáleniny i omrzliny, pohmožděniny, modřiny, otoky, vředy, křečové žíly, bolesti kloubů a svalů, artritidu nebo revma. Arnika se nesmí používat na větší otevřené rány. Vhodná je tedy například po sportu na rekonvalescenci svalů a kloubů.

 

Sibiřská jedle:
Pini Sibirica obsahuje velké množství éterických fytoncidů, obsažených především v bornylacetátu (nejdůležitější složka jedlového oleje - 38% celého extraktu, dává oleji charakteristickou jedlovou vůni). Pini Sibirica je také bohatý na terpeny - sloučeniny rostlinného původu, používané při hojivých, preventivních a kosmetických procesech. Mezi ně patří: kafr, A-pinen, borneol, limonen, bisabolen, kadinen, humulen (A-kariofilen) a jiné.
Fytoncidy jsou látky podporující antibakteriální, antimykotické a antivirové procesy, pomáhají posilovat imunitní a oběhový systém a zmírňují zánětlivé stavy. Výzkumy amerických vědců prokázaly, že fytoncidy podporují vytváření interferonu v buňkách ohrožených viry, které pronikají do buněk a ničí je prostřednictvím změny jejich genetického kódu. Interferon je tedy faktorem napomáhajícím obraně buněk proti útoku virů.
Pini Sibirica podporuje antibakteriální, antimykotickou a antivirovou terapii, má antiseptický účinek, usnadňuje vykašlávání a používá se k inhalacím při nemocech horních cest dýchacích. Doporučuje se rovněž při revmatismu, zmírňuje zánětlivé stavy a bolesti různého původu. Zvyšuje odolnost organismu, upravuje metabolismus a celkový zdravotní stav.

 

Tea Tree:
Tento olej se získává ze stromů Maleleuca Alternifolia, lidově se mu říká jednoduše australský čajovník. Jak již název napovídá, jde o rostlinu, která roste pouze v Austrálii. Olejíček je buď čirý, nebo má jemně zlatou barvu a vyniká svou čerstvou kafrovou vůní, která je velmi výrazná. Díky širokospektrým vlastnostem se hojně využívá v medicíně i v kosmetice. Protože se na čirý olej často objevují nežádoucí reakce, používá se častěji jeho zředěná forma.
Jeho užití je opravdu velmi pestré. Slouží jako dezinfekce při různých poranění, napomáhá hojit drobné ranky, odřeniny, škrábance i popáleniny. Je vhodný také po štípnutí hmyzem, protože zklidní bolestivé místo. Díky své typické vůni odpuzuje hmyz, můžete ho využít jako přírodní repelent. Účinně zabraňuje rozšíření infekce při vytahování klíštěte.
Zklidňuje pokožku, která je spálená od sluníčka, přináší úlevu při svědivých vyrážkách, má dobré účinky na akné. Poradí si s plísní, s infekcemi, můžete ho dokonce kloktat při drobných poranění v dutině ústí, umí si poradit s aftami, záněty dásní a je vhodný jej použít při nadměrném zápachu z úst.
Tea Trea olej můžete využít také při nemoci. Zmírňuje bolesti svalů, kloubů a hlavy při chřipkových stavech. Stačí olejíček jednoduše vmasírovat do postižených míst nebo přidat do koupele. Ženy ho jistě ocení při vaginálních mykózách.

 

Popis:
Patentově chráněná receptura s antimikrobiálním účinkem. Sérum je kosmetický přípravek, který urychluje regeneraci tkání a přispívá ke zmírnění pocitů pálení, svědění, pnutí a nadměrné citlivosti rtů a sliznice úst spojených s výskytem aft, oparů, parodontózy a u otlaků od protéz a rovnátek

 

Použití:
Důkladně protřepejte! Sérum aplikujte přímo na citlivé místo v ústech nebo na rtech. Pocit pálení, pnutí a nadměrné citlivosti rychle ustoupí. Sérum používejte i několikrát denně podle potřeby. Doporučujeme několik kapek séra přidat do sklenice vlažné vody a použít k výplachu úst. Malé balení cannadent séra je ideální na cesty.

 

Účinné látky:
Alkohol, konopný olej, hřebíček, arnika, jedle sibiřská, Tea Tree

 

Složení:
Cannabis Sativa Seed Oil, Alcohol denat., Eugenia Caryophyllus Flower Oil, Arnica Montana Flower Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil , Abies Sibirica Oil, Eugenol, Geraniol, D-Limonene, Benzyl Salicylate

 

Obsah:
5 ml



;