¨

Présence(s) de Bach - přírodní parfém 55ml

Výrobce: Elixirs & Co
Alternativní název:

Sporýš:
Síla této léčivé byliny se dá uplatnit při psychogenně podmíněných, tzv. tenzních bolestech hlavy. Zlepšuje také trávení, a to formou zvýšené sekrece trávicích šťáv a enzymů a zvýšením střevního tonu. Sporýš lékařský současně desinfikuje a detoxikuje střeva, podporuje jaterní funkce, čistí ledviny a celkově přispívá k normalizaci střevní mikroflóry. Pro močopudné účinky hraje sporýš lékařský nemalou roli při indikaci v urologii. Posiluje také sekreci mateřského mléka a působí jako doplňkové antiepileptikum. Pomáhá vyvolat i zaraženou menstruaci. Využití sporýše je všestranné. Může se podávat jak zevně, tak i vnitřně formou kloktadla. V tekuté formě se dá aplikovat při masážích vlasových kořínků, kdy zabírá jako výborné vlasové tonikum.
Čaj z bylinky zabírá proti únavě, malátnosti a slabosti z nejrůznějších příčin. V těchto případech je vhodné míchat sporýš zejména s vřesem, s natí ptačího rdesna, s natí úročníku bolhoje a natí mateřídoušky.

 

Plamének:
Baizhu je často označován pouze jako ”plamének”, ale tento druhý název je možné použít také v případě cangzhu – příbuzné, ale zcela odlišné byliny (o ní si řekneme příště). Baizhu pěstovaný v Americe se často zaměňuje s originálem pěstovaným v Číně. Následkem toho jste jako uživatelé bezmocně vydáni na milost producentům, kteří jsou často zase vydáni na milost svým dodavatelům.
Stejně jako kozinec a ženšen je baizhu jedním z nejlépe známých qi povzbuzujících prostředků v Číně. Po více než dva tisíce let byl bezpečně využíván v polévkách, jeho extrakty v koláčích a rýžových specialitách, aby tak zlepšoval a udržoval zdraví. Vědci objevili v posledních 30 letech u baizhu extraktů (u více jejích chemických složek) nové farmakologické účinky. Patří mezi ně účinky protizánětlivé, imunopotenční, zvyšující obranyschopnost, diuretické, hypoglykemické, chránící ledviny, antikoagulační a protinádorové.
Upozorňujeme opět, že nejdůležitější je tradiční použití extraktu z celé bylinky, správně posbírané a tradičně extrahované. Žádná ani nejmodernější studie (separace jedné nějaké látky – biologického účinku) nemůže  nahradit tradiční vlastnosti toniku baizhu.

 

Růže šípková:
Růže šípková, latinsky Rosa canina, je léčivá bylina náležící do čeledi růžovitých (Rosaceae), která má podobu trnitého keře dorůstajícího 1-3 m. Roste po celé Evropě, kromě velmi vzdáleného severu. Vyskytuje se i v oblastech Ruska a Kavkazu i v některých částech střední Asie. U nás roste od nížin až po horské oblasti. Růže šípková se hojně využívala ve starověkém Řecku a Římě (její květy byly symbolem lásky). Z rostliny se používají krásně vonící, bílé či světle růžové květy, ale především plod - šípek, který má větší obsah léčivých látek. Šípky jsou jedním z nejsilnějších přírodních antioxidantů. Formy užití plodu jsou různé: výluhy, odvary, v kosmetice hlavně rostlinný olej (dále jen RO), který se získává extrakcí za pomoci oxidu uhličitého (CO2) nebo mechanickým lisováním.
Díky vysokému obsahu účinných látek, jako je vitamin C, dále flavonoidy, vitaminy skupiny B, vitamin A a K, mají šípky široké spektrum působení. V lidovém léčitelství se šípky doporučují při cukrovce, únavě, úplavici, vykašlávání krve, černém kašli, těžkostech při močení, silné menstruaci, slzení očí a hemoroidech, napomáhají snižovat cholesterol v krvi, zpomalují ukládání škodlivých látek v cévách. RO z šípku má blahodárné účinky na pleť: regeneruje zralou pleť, urychluje hojení jizviček (ať už po akné nebo po operativních zákrocích), snižuje viditelnost pigmentových skvrn, eliminuje výskyt akné a jiných nedokonalostí. Šípkový čaj působí silně močopudně, což může být nepříjemné, ale žádné vedlejší účinky růže šípkové jako takové nejsou známé.

 

Zimolez:
Zimolez modrý (latinsky lonicera caerulea) připomíná borůvky a mnozí na něj koukají spíše jako na plevel než jako na superpotravinu. Ke svému růstu potřebuje jen vlhkost a je velice nenáročný. Zahrádkáři znají zimolez modrý či dříve také zimolez kamčatský už přes deset let. Velmi nenáročný keřík poskytuje od konce května do půli června modré bobule, které připomínají vzhledem i chutí borůvky.
Také proto se ovoci někdy přezdívá kamčatská borůvka. Plody jsou léčivé a na zdraví blahodárně působící, ale obsahují účinných látek ještě více než borůvky. Mají protizánětlivé a protirakovinné účinky a dodávají tělu spoustu vitamínu C.
To je důvod, proč se zimolez modrý dostává do popředí zájmu odborníků na zdravou výživu. Tím, že je to keř velmi nenáročný na pěstování (vyžaduje pouze vlhkost) a poskytuje každoroční úrodu, stává se perspektivní plodinou.
Kanadští vědci zjistili, že zimolez modrý obsahuje dokonce dvakrát tolik antioxidantů a vitamínů než ostatní bobulové ovoce.
Obsahuje navíc třikrát více železa než borůvky. Kromě toho je zimolez modrý bohatým zdrojem vitamínu C, vitamínu A a rutinu (vitamínu P). Je bohatý také na vápník, hořčík, draslík a fosfor. Antioxidanty a další léčivé látky působí jako prevence aterosklerózy a dalších chorob oběhové soustavy, jako prevence rakoviny a oxidativního poškození tkání, zimolez má rovněž účinky močopudné a antibakteriální.

 

Borovice:
Borovice lesní je stálezelený jehličnan z čeledi borovicovitých (Pineaceae), který roste do výšky až 40 metrů. Éterický olej se získává parovodní destilací z jehličí, šišek a větviček. Má čerstvou, suchou, balzámovou, pryskyřičnou vůni. Nesmí se užívat vnitřně. Z borovice se také získává terpentýn, který se používá hlavně na bolesti kloubů, ten se ovšem získává z pryskyřice stromu. V kosmetice se používá éterický olej borovice hlavně jako přísada do řad péče o problematickou, svědivou pokožku, náchylnou k tvorbě akné, vředů a jiných kožních onemocnění. Eliminuje tvorbu kožního mazu a zabraňuje zvětšování infekčních ložisek. Funguje jako prostředek zmírňující stárnutí pleti. Ve vlasové kosmetice najdeme borovicový olej v přípravcích proti lupům a šamponech, určených pro regulaci maštění.
Přidává se i do deodoračních sprejů na nohy. Využívá se proti plísním a bradavicím. Vedlejším účinkem přidávání borovice do kosmetických produktů jsou její konzervační vlastnosti, takže zabraňuje množení mikrobů a prodlužuje životnost výrobku. Borovici najdeme i jako součást domácích čisticích prostředků nejen díky její osvěžující vůni, ale také schopnosti rozpouštět špínu, dodávat lesk povrchům a jejím desinfekčním účinkům. Je přirozeným osvěžovačem vzduchu. Borovice je bohatá na vitaminy C a A, působí antioxidačně a posiluje celkovou odolnost imunitního systému jak fyzicky, tak psychicky. Působí proti stresu. V léčitelství se využívají hlavně její antibiotické účinky při léčbě trávicího a močového traktu. Podporuje vylučování žluči. Zabraňuje tvorbě křečových žil, zlepšuje činnost krevního oběhu a toku lymfy. Uvolňuje migrény.

 

Dub:
Dub letní je listnatý strom z čeledi bukovitých (Fagaceae). Přirozeně se vyskytuje v Evropě a Malé Asii na Kavkaze, také v některých lokalitách severní Afriky. Roste od nížin do podhůří, kde roste jako solitér nebo může vytvářet doubravy. Plodem je žalud. Jako rostlinná droga se používá kůra (Quercus cortex), která obsahuje vysoký podíl tříslovin (katechinové třísloviny), kyseliny galové a elagové, hořčin, flavonoidů a pryskyřice. Dubová kůra má stahující a protizánětlivé účinky. Používá se při průjmech, zánětech kůže, zánětech sliznic dutiny ústní a hltanu. Zevně se používá ve formě koupele, oplachu nebo obkladu (nejčastěji jako sedací koupel při hemoroidech).
Dubovou kůru můžeme také najít jako součást některých směsí s léčivými rostlinami, používaných často jako kloktadla. Používá se i v kosmetice, zejména té přírodní, jako součást různých přípravků (tonika, krémy, gely). Výtažky z dubové kůry (Quercus Robur Bark Extract) osvěžují pokožku a napomáhají jejímu zdravému vzhledu, působí lehce protizánětlivě a stahují rozšířené póry. Při poškození kůže na velké ploše by se dubová kůra neměla používat. Nesmí se přidávat do koupelí mokvajících zánětů kůže a poškozené kůže. Vnitřně se nedoporučuje užívat ji při nedostatečné funkci srdce a zvýšeném krevním tlaku. Díky vysokému obsahu tříslovin může způsobit zácpu.

 

Jabloň lesní:
Zralá jablka jsou příjemným a snadno dostupným lékem na mnoho potíží. Průjem a zácpa - zejména podporují trávení, zlepšují peristaltiku, regulují stolici (při zácpě jsou mírně projímavé, při průjmu lehce staví). Zlepšují krevní obraz (řeší chudokrevnost) a krevní oběh, posilují práci srdce (kardiotonikum). Jsou vhodnou potravinou při  cukrovce, při revmatických chorobách, potížích s ledvinami i játry. Jablka jsou též vhodná k posílení organismu a při  rekonvalescenci. Mírně snižují krevní (sérový) cholesterol. Posilují nemocný a vyčerpaný organismus. Čaj z jablečných slupek je vhodný proti nachlazení, kašli. Dále je vhodný na nemoci dna a revma (revmatoidní artritida). Zevně se užívá jablečný ocet jako lék proti křečovým žilám, opuchlinám a na unavené nohy.

 

Popis:
Parfém je svým složením vhodný pro něj i pro ni, jsou unisex. Lze kombinovat Harmonizující a zklidňující přírodní parfém Présence(s) de Bach s Vitalizujícím přírodním parfémem Vivacité(s) de Bach.

 

Složení:
Alkohol, parfém, voda, extrakt z borovice lesní, extrakt z květů jabloně lesní, extrakt z květů dubu letního, extrakt z květů růže šípkové, extrakt z květů zimozele obecného, extrakt z květů sporýše lékařského, extrakt z květů plaménku plotního, limonen, linalol, lyral, geraniol, hydraxycitronnellal, kumarin, isoeugenol, citral

 

Obsah:
55ml

 

Produkt byl oceněn certifikátem Ecocert.




;