Tělové mléko - mango

Výrobce: SPORTIQUE s.r.o.
Alternativní název:

Makadamový olej:
Macadamia Ternifolia je jeden ze čtyř druhů stromu makadámie, v přírodní kosmetice se můžeme také setkat s druhy Macadamia Integrifolia nebo Tetraphylla, nejčastěji však s Ternifolia, jehož ořechy se využívají k lisování oleje (za studena). Makadamiový olej patří k jedním z nejdražších olejů na světě a to kvůli náročnému pěstování. Navíc makadamiové ořechy jsou velmi tvrdé a je proto těžké z nich olej vylisovat. Olej je poměrně hutný, má jemnou oříškovou chuť i vůni. Obsahuje až 70% tuku a ze všech rostlinných olejů je složením nejpodobnější lidskému kožnímu mazu, díky tomu makadamiový olej patří k nejefektivnějším při lidskou pokožku. Dále obsahuje z 80% nenasycené mastné kyseliny, z toho 50% tvoří kyselina olejová a z 20% kyselina palmitoolejová (vyšší množství obsahuje už jen rybí tuk), tato kyselina je nezbytná k udržení elasticity pokožky.
Makadamiový olej je také jeden z nejvýživnějších olejů na světě, neboť je bohatý na omega 3, 6 a 7 mastné kyseliny, dále pak vitamin A, vitamin B1 (thiamin), vitamin B3 (niacin), vysoký podíl vitaminu E, vápník, železo, fosfor, zinek a bílkoviny. Je velmi stabilní, má poměrně dlouhou životnost, do pokožky se velmi rychle vstřebává, aniž by zanechal mastný film. Vykazuje značné antioxidační účinky, chrání tak před působením vnějších vlivů, zmírňuje první známky stárnutí (zjemňuje viditelnost vrásek) a celkově regeneruje. Po aplikaci je pokožka hedvábně jemná, hydratovaná, zvláčněná a posílená. Makadamiový olej je nejvhodnější na zralou, suchou nebo citlivou pleť, neuškodí ani mastnému typu, neboť je nekomedogenní. Vlasům dodává lesk a zdravý vzhled, zjemňuje je a zabraňuje lámání konečků (dokáže ochránit před vysušením a poškozením tepelnou úpravou). Při vnitřním užívání snižuje cholesterol a chrání před srdečním onemocněním.

 

Kokosový olej:
Kokos i kokosový olej bývají velmi často opomíjenou potravinou, jelikož si s sebou nesou nálepku: Příliš tučné. A aby toho nebylo málo, onen tuk patří do skupinky nasycených. Tady již rozumný člověk zcela jistě zbystří a sáhne po něčem „více zdravém.“
Z nasyceného tuku v kokosu však netřeba mít strach. Naše tělo v rozumné míře kvalitní tuky přímo vyžaduje. Jsou součástí membrán buněk, významným zdrojem energie, chrání naše vnitřní orgány, je v nich rozpustná celá řada vitamínů (A, D, E, K). Některé tuky, konkrétně steroly, slouží jako základní stavební materiál při tvorbě hormonů. A mimo jiné, většina kvalitních tuků dotváří chuťový vjem pokrmu, dodává mu jemnost, trvanlivost a právě kokosový olej pak i svou charakteristickou vůni. Tuky a oleje se většinou skládají z menších sloučenin, které nazýváme mastné kyseliny. Mastné kyseliny tvoří řetězce, mající různou délku – krátké, střední, dlouhé. Nasycené tuky v kokosu se vyznačují středně dlouhými řetězci (MCT – medium chain triglyceride). Triglyceridy se středně dlouhým řetězcem se výrazně liší od svých bratříčků, které patří do skupiny řetězců dlouhých. Tyto MCT tuky velmi dobře metabolizují. Tělo je velice efektivně transformuje v energie, aniž by je uložil do tukových zásob. Další z pozitivních informací bude určitě i fakt, že jsou tvořeny kyselinou laurovou. Tato kyselina se vyznačuje antibakteriálními a antimikrobiálními účinky. Kokosový olej je tvořen z 50 % právě touto kyselinou. Tělo si z ní dokáže velice efektivně vytvořit monolaurin, takového silného zabijáka bacilů. Další ohromnou vlastností této kyseliny je její schopnost ničit pouze „zlé“ bakterie, aniž by poškozovala přátelské bakterie střeva, které jsou nezbytné jak pro zdravé trávení, tak naši imunitu. Další z významných kyselin je kyselina kaprinová, vytvářející monokaprin, velice účinný proti herpes viru, chlamydiím a dalším sexuálně přenosným bakteriím. Kokosový olej je skutečným silákem, neničí jen výše zmiňované, ale také streptokoka, stafylokoka, Helicobacter pylori (zde nám pomůže také medvědí česnek). Triglyceridy se středními řetězci ničí také kandidu a další houby ve střevním traktu, čímž také přispívá k zdravému střevnímu prostředí.

 

Bambucké máslo:
Bambucké máslo je původem z Afriky. Vzniká z plodů stromu Máslovníku afrického (Butyrospermum parkii), který je podobný našemu dubu a dorůstá do výšky 12 - 20 m. Plodem jsou bobule obsahující jedno až dvě semena, která se podobají koňským kaštanům. Tyto ořechy se sbírají a poté několik hodin vaří, až dojde ke vzniku extraktu bambuckého másla. Vylisováním plodů vzniká hutné máslo, které je za běžných okolností tuhé a rozpouští se tělesným teplem. Bambucké máslo patří k tradičním pečujícím máslům, které se v Africe používají opravdu na všechno (kosmetika, kuchyně apod.) V češtině tomuto máslu říkáme bambucké, nebo také karité, setkat se můžete i s názvem máslo shea, vycházejícího z angličtiny. Bambucké máslo je již velmi dlouho známé pro své příznivé účinky na pokožku, kterou hydratuje, vyživuje, zjemňuje a chrání proti nepříznivému počasí. Obsahuje vitamíny A, E a F, nenasycené mastné kyseliny (olejovou, stearovou, linolenovou aj.).
Mezi další látky patří voskové estery, fytosteroly, terpeny a uhlovodíky. V kosmetice se toto máslo používá v pleťové, tělové i vlasové péči. Používá se nejen čisté bambucké máslo, ale i extrakt (Butyrospermum parkii extract) nebo ve formě oleje (Butyrospermum parkii oil). Máslo působí antibakteriálně a protizánětlivě. Má výrazné regenerační schopnosti, pokožku promastí a vyživí. Navíc má i přirozený ochranný SPF faktor (SPF 4 - 6), takže pomáhá chránit před slunečním zářením. Je hutné a mastné (při nižších teplotách je tuhé, zkapalňuje při teplotách nad 40 °C), ale výborně proniká do pokožky a je vhodné i na citlivou dětskou pokožku. Přípravky, které obsahují bambucké máslo, se dobře uplatňují při hojení a ošetřování spálenin, zvyšování odolnosti kůže proti infekcím a nemocem. Svými vlastnostmi je bambucké máslo předurčeno jak k běžné péči o pokožku, tak k ošetření podráždění, popálenin, atopických ekzémů, lupénky, dermatitid, suchých opruzenin apod.

 

Aloe vera:
Aloe vera je sukulentní rostlina z čeledi liliovitých (Liliaceae) původem z Afriky, rozšířila se ovšem i do jižní části Evropy. Lze ji pěstovat i v domácím prostředí jako pokojovou rostlinu. Starověcí Egypťané nazvali Aloe jako rostlinu nesmrtelnosti, její účinky jsou tedy známé napříč dlouhou historií. Z Aloe se využívají její listy, konkrétně gelovitá dužina uvnitř listů, z níž se dále lisuje šťáva, případně se usuší a namele na prášek, ten ovšem přichází o část blahodárných účinků šťávy. Aloe vera obsahuje polysacharidy, enzymy, vitaminy A, B, C a E, minerály, stopové prvky, aminokyseliny, jantarovou a salicylovou kyselinu. Je vhodný na všechny typy pleti včetně té nejcitlivější.
Aloe vera na sebe váže vlhkost, čímž pomáhá hydrataci pokožky, zároveň vykazuje značně regenerační, zklidňující, zvláčňující, hojivé (až léčivé) a chladicí schopnosti. Funguje jako antioxidant a je protizánětlivý. Díky těmto vlastnostem je ideální na popáleniny od slunce (vytvoří ochranný film a pokožka se tak může věnovat regeneraci), drobnější poranění, bodnutí hmyzem, méně závažné kožní infekce, cysty, ekzémy, lupénku, seboroickou dermatitidu, lupy i třeba genitální opary. Také tlumí viditelnost strií, narušené tkáni pomáhá se obnovit a navrátit elasticitu. V dentální hygieně bojuje proti zánětům dásní, krvácivosti a opakovaným aftům. Při vnitřním užití efektivně posiluje imunitu celého těla, harmonizuje trávicí ústrojí a pomáhá při zánětech, značně podporuje detoxikaci organismu, snižuje vysoký cholesterol a tlumí bolesti spojené s revmatismem a artritidou.

 

Mořské řasy:
Mořské řasy obsahují množství důležitých živin: jód, hořčík, sodík, vápník, zinek, celé spektrum vitaminů skupiny B (včetně B12), které hrají důležitou roli v naší odolnosti proti stresu. Obsahují hodně polyfenolů, mají antioxidančný a protirakovinný účinek, jsou zásadité a pomáhají redukovat metabolické překyselení organismu. Mají protivirové, protizánětlivé, protiplísňové a antibakteriální účinky. Jejich součástí jsou polysacharidy obsahující síru s protizánětlivým účinkem vhodným i pro lidi, kteří trpí na astma, artrózu, artritidu, alergie a autoimunitní onemocnění.

 

Vitamín E (Tocopherol):
Tocopherol spadá do přirozeně se vyskytujících antioxidantů označovaných jako vitamin E. Do kosmetických přípravků se používají převážně dva druhy vitaminu E- tocopherol (přirozeně se vyskytující např. v oleji z pšeničných klíčků) a tocopheryl acetate (syntetický vitamin E). Ve složení narazíme i na d-alpha tocopherol, který je přírodního původu a je nejlépe vstřebatelný. Všechny vitaminy E fungují jako antioxidanty a zabraňují žluknutí olejů a másel. Vitamin E je životně důležitý pro lidské tělo.
Tocopheryl acetate se vytváří uměle, je stabilnější a prodlužuje životnost produktu o něco více než přírodní tocopherol. Pro pokožku je ovšem hůře vstřebatelný. Tocopherol vzniká vakuovou separací z rostlinných olejů a velmi dobře se vstřebává do pokožky. Oba vitaminy E jsou silnými antioxidanty, bojují proti působení volných radikálů, zabraňují předčasnému stárnutí (pigmentové skvrny, vrásky, ztráta pevnosti a pružnosti) a zpomalují šupinatění pokožky. V kosmetických přípravcích fungují jako konzervanty.

 

Mango:
Mangovník indický je stálezelený strom z čeledi ledvinovníkovitých (Anacardiaceae). Pochází z jižní a jihovýchodní Asie. Roste ve vlhkých, tropických a subtropických oblastech. Dorůstá do výšky 10-40 m. Jedná se o nejznámější a nejrozšířenější druh rodu mangovníku. Pěstuje se pro své chutné plody, obecně nazývané manga (už dlouho před naším letopočtem). V lidovém léčitelství se však používají i sušené květy manga (pomáhají při průjmech, léčí úplavici a nemoci močového měchýře) a kůra (má svíravé účinky a působí proti revmatismu). Buddhisté věří, že je mangovník posvátný strom (symbol lásky, plodnosti a přátelství), v jehož stínu meditoval sám Buddha.
Mango obsahuje vitaminy A, E a C, vitaminy skupiny B, beta karoten, draslík (důležitý pro vylučování vody a tuků), mangan (důležitý pro tvorbu kožního a vlasového pigmentu), měď, zinek (správná funkce žláz s vnější sekrecí, stavba vazivové tkáně, dobrý stav kůže), vlákninu aj. Díky vysokému obsahu vitaminů je významným antioxidantem. Obsahuje také niacin (vitamin B3, který posiluje nervy a spánek) a kyselinu pantotenovou (vitamin B5, který zlepšuje kvalitu kůže, vlasů a nehtů). Pro své antioxidační a hydratační účinky se mango používá i v kosmetice, kde působí proti stárnutí kůže a zabraňuje její pigmentaci. Detoxikuje pokožku, přispívá k obnově buněk, zabraňuje vzniku akné a chrání před volnými radikály. Mango pomáhá v boji proti lupům, dodává vlasům lesk a podporuje jejich růst.

 

Popis:
Spolu s prvotním bambuckým máslem rychle vyživí a urychlí regeneraci suché a podrážděné pokožky. Tělo pohladí přírodní a uklidňující aloe vera, výtažky z mořských řas  a vitamín E. Mléko se velmi rychle vstřebává a následně vypíná, zpevní a zkrásní pokožku na pohled. Neobsahuje žádné dráždivé detergenty ani alergeny, tudíž je vhodné i pro osoby s velmi citlivou pokožkou.

 

Složení:
Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Oleate, Glyceryl Stearate, Potassium Olivoyl Hydrolysed Wheat Protein, Glycerin, Alcohol denat., Coco –Caprylate, Cocos Nucifera Oil, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Cetyl Alcohol, Aloe Barbadensis Leaf Powder, Chondrus Crispus Extract, Ethyhexylglycerin, Phenoxyethanol, Methyl Glucose Sesquistearate, Tocopherol, Parfum, Linalool, Limonene, Citronellol, Citral

 

Balení:
200 ml



;