Zubní pasta Sudantha

Výrobce: Ostatní
Alternativní název:

Opíhled skvělý:
Ze semen se lisuje olej, který se používá jak v kuchyni, tak v medicíně. Dřevo stromu, které je velmi silné a odolné, se používá při stavbách, uplatňuje se také v zemědělství při výrobě nářadí a také domácích potřeb. Kůra stromu též nachází uplatnění, a to v medicíně a tradičním léčitelství. Odvar z kůry se používá jako kloktadlo, které pomáhá při chorobách dásní a zubů - např. při krvácivosti dásní, zubních kazech, bolesti zubů). Extrakt z kůry (někdy také květů) bývá přidáván do zubích past, kde pomáhá udržovat zdravé dásně a svěží dech díky svým adstringentním a chladivým účinkům.

 

Zázvorník lékařský:
V tradičním přírodním léčitelství se zázvor používá k prevenci nevolnosti (včetně kinetóz) a infekcí, k léčbě nachlazení, kašle, střevních infekcí, podpoře trávení, ke snížení hladiny cholesterolu v krvi, při špatném prokrvení končetin či ke srážení horečky. Používá se i zevně, ve formě obkladů a mastí, např. při revmatických bolestech. Výzkumy posledních dvou desetiletí ovšem zázvor zařadily i mezi nejvýznamnější byliny s epigenetickým působením. Účinnost zázvoru byla prokázána u celé řady nádorů, například u rakoviny tlustého střeva, žaludku, kůže, jater, prostaty či vaječníků. V pokusech na myších s rakovinou prostaty například došlo k potlačení růstu nádoru o 56 %. Zánětlivé procesy v těle představují důležitý rizikový faktor nejen nádorových onemocnění, ale i kardiovaskulárních chorob, obezity a dalších závažných potíží. Gingeroly a další látky obsažené v zázvoru potlačují zánětlivé procesy. Zázvorový extrakt prokazatelně snižuje hladinu LDL cholesterolu a triglyceridů v krvi, a to již po sedmi týdnech avidelného každodenního užívání, podobně pozitivní efekt má i na snížení krevního tlaku. Všechny tyto ukazatele přitom patří mezi hlavní rizikové faktory infarktu myokardu a mozkové mrtvice. V případě mozkové mrtvice navíc může zázvor výrazně snížit její dopad na stav a funkce mozku.

 

Hřebíček:
Znecitlivující vliv silice hřebíčku se tradičně uplatňuje hlavně v případě bolestí zubů, kdy se využívala i tinktura, nebo při bolestech v krku hřebíčková voda jako kloktadlo. Silicí se potírala paradentózní dáseň i bolavý zub, čehož se v dřívějších dobách vlivem nedostatečné dentální péče ve zkažených hubách hojně využívalo. Stejné využití měla i tinktura vyrobená namočením hrsti hřebíčku na několik týdnů v půl litru silné kořalky, moderněji, chcete-li, lékárenského lihu (nejlépe více než 70%ního). Někdo se takovou přípravou ani nezdržoval a brav do úst hřebíček přímo, cumlaje, oddaloval nutnost návštěvy obvodního kováře za účelem extrakce neboli vyrvání pokaženého zubu. Preventivně se využívala hřebíčková zubní voda, vzniklá prostým namočením několika hřebíčků do teplé vody. Tu si můžete připravit jako přírodní nechemickou dezinfekci snadno tak, že do malé termosky nalijete asi půl litru vody a přidáte 1 polévkovou lžíci hřebíčků, necháte je do druhého dne namočené. Pak je hned k použití. Ze stejné dávky lze udělat ještě jeden nálev s téměř shodným účinkem. Hřebíček vodu konzervuje, takže ji můžete používat, než ji postupně spotřebujete.

 

Vrcholák tříslovinný:
Účinné látky obsažené v plodech této rostliny stimulují především peristaltiku tlustého střeva a působí tak jako účinné laxativum. Těchto příznivých účinků se tradičně využívá v kombinaci s dalšími dvěma rostlinami Emblica officinalis a Terminalia bellirica. V této kombinaci vytváří Terminalia chebula směs známou v tradiční indické medicíně pod názvem Triphala. Účinné látky obsažené v plodech Terminalia chebula rovněž optimálním způsobem ovlivňují trávení tuků v gastrointestinálním traktu.

 

Pepř černý:
Pepř má vedle chuťových vlastností také léčivé účinky. Pomáhá při nachlazení, při sexuálním nechuti, ale má také antibakteriální vlastnosti. V zeleném pepři byly prokázány dvě nové fenolické látky, které nejsou přítomny v černém pepři, a které působí proti určitým kmenům bakterií.
Nadměrná spotřeba pepře však vede ke zvýšení krevního tlaku a v případě některých druhů pepře bylo pozorováno blokování moči. Obsažený piperin může být v žaludku nitrosován za vzniku látek a mutagenními vlastnostmi.

 

Sorbitol:
Sorbitol je cukerný alkohol, který se používá především v potravinách jako náhradní sladidlo. Získává se nejčastěji z kukuřičného sirupu, ale přirozeně ho najdete i ve zralém ovoci, například v jablku, broskvi nebo v hrušce. V kosmetice se sorbitol používá jako zvlhčující prostředek a také jako přirozené zahušťovadlo. Dokáže vytvořit průhledný gel. Má jemně sladkou chuť i vůni, takže často slouží i jako součást přirozené parfemace nebo příchutě. Nejčastěji se sorbitol používá v mýdlech, ve vlasové kosmetice, v zubních pastách nebo ústních vodách.

 

Popis:
Pasta obsahuje extrakty z ájurvédských bylin (vasaka, opíhled skvělý, vrcholák myrobalánový a další) známé svým antibakteriálním působením. Pravidelné čištění pastou Sudantha pomáhá v prevenci zubního kazu, odtsraňování zubního kamene a péči o dásně.

 

Složení:
Opíhled skvělý (Mimusops elengi)
Zázvorník lékařský (Zingiber officinale)
Hřebíček (Syzygium aromaticum)
Vrcholák tříslovinný (Terminalia chebula)
Pongamia pinnata
Acacia chundra
Dub hálkový (Quercus infectoria)
Pepř černý (Piper nigrum)
Adhatoda vasica
Alumina
Sorbitol
Voda
Titanium dioxide
Sodium Lauryl Sulphate
Disodium phosphate
Flavour
Xanthan gum
Saccharine sodium

 

98 % složek je přírodního původu. SLS obsažené v pastě je z kokosu.

 

Hmotnost:
80 g

 

Země původu:
Srí Lanka

 

Neobsahuje fluorid.



;