Hledat
Filtrovat
Close

Světlice

Obrázek převzat ze stránky apotekatcm.cz

Popis:
V Číně se užívá ve stravě mnoho prostředků a přípravků, jejichž použití a způsob přípravy nejsou u nás zatím zcela běžné. Jedním z nich je i tento, nelze ho konzumovat jako základní potravinu, ale pouze jako potravinu doplňkovou.

Dávkování:
Maximální denní dávka je 1 g.

Způsob přípravy:
Připravte si cca 1/4 litru vody na vývar a přidejte odměřené množství. Vařte asi 5 - 10 minut na mírném ohni. Vývar i s kousky je možno přidávat do jídel čínského charakteru.

Doporučujeme dodržet tradiční způsob přípravy:
Nepoužívat kovové předměty během celé doby přípravy, tj. využít skleněné či kameninové nádoby, dřevěné pomůcky apod.

Upozornění:
Není určeno jako náhrada pestré stravy.
Nepřekračujte doporučené dávkování.
Dle TČM neužívat během TĚHOTENSTVÍ

Balení:
30g

Blogové příspěvky, kde je zmíněn tento produkt
Třešně z pohledu čínské medicíny
V čínské medicíně se u třešní využívá jak plod, tak pecka pro různé zdravotní účely. Plody mají podle čínské medicíny teplou a sladkou povahu. Byly používány při zánětech hrtanu, kdy se doporučovalo žvýkat čerstvé třešně jako žvýkačku 2-10krát denně. Třešně se také používají při revmatismu, bederním ústřelu a necitlivosti končetin.