Hledat
Filtrovat
Close

Vitamín C 500 mg Complex,120 cps

Obrázek převzat ze stránky apotekatcm.cz

Vitamín C:
Ascorbic acid (kyselina askorbová) je přírodní vitamin C, který se nachází v mnoha plodech (například rajčata, citron nebo grapefruit). Jedná se tedy o přírodní produkt, lze ho ale vytvořit i synteticky. V kosmetice se jedná o nejpoužívanější typ vitaminu C. Kyselina askorbová je nestabilní látka (pod UV světlem ztrácí svoje schopnosti). Není alergenem, ale může ve vyšší koncentraci dráždit pokožku.
Do kosmetických přípravků se přidává hlavně pro svou schopnost stabilizovat pH produktu. Je to silný antioxidant, chrání pokožku před působením volných radikálů a bojuje proti prvním příznakům stárnutí pleti tím, že ji zjemňuje, regeneruje, obnovuje její pružnost a sjednocuje barevný tón (má zesvětlující schopnosti). Také pomáhá hojit světlé strie a narušené tkáně (jizvy). Je nezbytný při tvorbě kolagenu a obnově buněk. Má protizánětlivé účinky, je tedy vhodná při léčbě akné. Na pleť mimo jiné působí lehce exfoliačně.
 
Rúže šípková:
Růže šípková, latinsky Rosa canina, je léčivá bylina náležící do čeledi růžovitých (Rosaceae), která má podobu trnitého keře dorůstajícího 1-3 m. Roste po celé Evropě, kromě velmi vzdáleného severu. Vyskytuje se i v oblastech Ruska a Kavkazu i v některých částech střední Asie. U nás roste od nížin až po horské oblasti. Růže šípková se hojně využívala ve starověkém Řecku a Římě (její květy byly symbolem lásky). Z rostliny se používají krásně vonící, bílé či světle růžové květy, ale především plod - šípek, který má větší obsah léčivých látek. Šípky jsou jedním z nejsilnějších přírodních antioxidantů. Formy užití plodu jsou různé: výluhy, odvary, v kosmetice hlavně rostlinný olej (dále jen RO), který se získává extrakcí za pomoci oxidu uhličitého (CO2) nebo mechanickým lisováním.
Díky vysokému obsahu účinných látek, jako je vitamin C, dále flavonoidy, vitaminy skupiny B, vitamin A a K, mají šípky široké spektrum působení. V lidovém léčitelství se šípky doporučují při cukrovce, únavě, úplavici, vykašlávání krve, černém kašli, těžkostech při močení, silné menstruaci, slzení očí a hemoroidech, napomáhají snižovat cholesterol v krvi, zpomalují ukládání škodlivých látek v cévách. RO z šípku má blahodárné účinky na pleť: regeneruje zralou pleť, urychluje hojení jizviček (ať už po akné nebo po operativních zákrocích), snižuje viditelnost pigmentových skvrn, eliminuje výskyt akné a jiných nedokonalostí. Šípkový čaj působí silně močopudně, což může být nepříjemné, ale žádné vedlejší účinky růže šípkové jako takové nejsou známé.
 
Acerola:
Acerola je hustý nepopínavý, stálezelený keř nebo strom z čeledi malpígiovité (Malpighiaceae) dorůstající výšky až 6 m. Její chlupaté větve mají žlutavou barvu a drobné listy. Kvete světle růžovými nebo červenými květy. Plody oranžové až červené barvy jsou zploštělé kulaté peckovice široké až 3 cm, vážící cca 5 g. Podobají se třešním, mají kyselou šťavnatou dužinu. V období zralosti má tenká, lesklá slupka plodů šarlatově červenou barvu. Acerola roste především na karibském ostrově Barbados. Je rozšířena i v Severní Americe až po střední část Jižní Ameriky. Pěstuje se v pásmu tropů i subtropů po celém světě, nejčastěji však v Brazílii. Acerola patří k nejbohatším zdrojům vitaminu C. Dále jsou v ní přítomny vitaminy řady B, vitamin A, E, betakaroten, minerály a stopové prvky, např. hořčík, draslík, vápník, železo, zinek, selen, fosfor, měď a flavonoidy, zejména vitamin P - rutin a hesperidin. V acerole se nacházejí též fruktóza, glukóza, sacharóza, fenoly, fenolické pigmenty (malvidin, pelargonin), kaempferol, organické kyseliny( např. kávová a ferulická), bílkoviny, tuky, vláknina aj. látky. Acerola se zpracovávává do formy prášku nebo kapslí. V běžných dávkách nemá žádné vedlejší účinky. Při nadměrném dávkování může dojít k nevolnosti, střevním problémům či nespavosti.
Tradiční lidová medicína doporučovala kyselé plody aceroly při kašli, nachlazení, průjmech a úplavici či jaterních chorobách. Přidávají se do nápojů, dezertů a polev na dorty. Z aceroly se též připravuje víno. Jedná se o přírodní zdroj vitaminu C, jenž napomáhá lepší vstřebatelnosti látek z medicinálních hub. Toto ovoce zvyšuje imunitu, snižuje míru únavy a vyčerpání, chrání buňky před oxidačním stresem. Acerola podporuje tvorbu kolagenu za účelem optimální funkce cév, kostí, chrupavek, zubů a dásní. Zvyšuje vstřebávání železa, podporuje správnou činnost nervové soustavy a blahodárně ovlivňuje energetický metabolismus. Acerola se též podílí na zlepšení zraku, snížení hladiny cholesterolu, příznivě působí na stav pokožky (přispívá k čistější pleti a k její regeneraci), sliznic a vlasů (zpomaluje šedivění) a je výborným preventivním prostředkem před zubním kazem, rakovinou, hlavně plic či kardiovaskulárními onemocněními. Toto ovoce zabírá při zánětech, tuberkulóze, chudokrevnosti, srdečních obtížích, revmatismu a dá se užívat i v období rekonvalescence po různých chorobách. Významně podporuje tvorbu červených krvinek a urychluje hojení ran. Pro zvýšení účinků na organismus se acerola doporučuje kombinovat s jinanem dvoulaločným. Využívá se i v kosmetice, zejména na akné, vrásky, pigmentové skvrny aj.
 
 
Vitamin C 500 mg s šípkem a acerolou.
 
Složení jedné kapsle:
Vitamin C (kyselina askorbová) 500 mg, tj. 625% RHP(referenční hodnota příjmu)
Rýžová mouka 148 mg
Šípek 2,5 mg
Acerola 2,5 mg
Oxid hořečnatý 1,5 mg
Uhličitan vápenatý 986μg
Bez: Lepku, pšenice, laktózy, cukru, umělých konzervantů a barviv
Obal tobolky: Rostlinná celulóza 100 mg
 
Doporučené dávkování:
Užívejte 1 tobolku denně nebo podle pokynů lékaře.
 
Vhodné pro:
Vegany, Kosher
 
Množství:
120 kapslí
 
Upozornění:
Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy.
Ukládat mimo dosah dětí! Nepoužívejte jako náhradu pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování.

Blogové příspěvky, kde je zmíněn tento produkt
Proč je pro nás důležitý vitamín C?
Vitamín C je důležitý pro naše tělo a není ho schopné samo vytvořit. Zdroje vitamínu C zahrnují ovoce, zeleninu, játra a krev. Je to rozpustný vitamín, který má antioxidantové vlastnosti a podporuje imunitní systém. Nedostatek vitamínu C může vést k problémům, zatímco nadbytek je vzácný. Dávkování vitamínu C závisí na věku a životní situaci.